נימוח ויפהפה

מתכון לטארט תפוחים וגבינה עם שטרויזל פריך

מלי יהודיוף עם המאפה המושלם לשבת בבוקר: טארט תפוחים וגבינה יפהפה ומתוק. מלית נימוחה עטופה בבצק פריך עם ציפוי שטרויזל קראנצ'י ומענג מלמעלה. אתם עדיין כאן? (מתכונים, אוכל)

טארט תפוחים וגבינה עם שטרויזל פריך (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 1/4 2 כוסות (300 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון ביצה, טרוף - להברשת הבצק
למלית התפוחים:
  • 5 תפוחי עץ (מכל זן), מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף גדושה דבש
למלית הגבינה:
  • 225 גרם גבינת שמנת 25% בטעם טבעי
  • 400 גרם (2 גביעים) יוגורט בטעם טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים
לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. בקערת מיקסר, מניחים את החמאה, הסוכר, הביצה, תמצית הווניל, גרידת הלימון ולבסוף את הקמח. מעבדים יחד עד לקבלת בצק פירורי - ועוצרים. נזהרים לא לעבד יותר מדי כדי שלא יתפתח גלוטן, מה שיפגום במרקמו של הטארט.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

בזמן שהבצק במקרר, מכינים את מלית התפוחים:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מניחים את התפוחים, שופכים מעל את הסוכר, הקינמון, הלימון והדבש ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים. נזהרים לא לבשל יתר על המידה כדי שהתפוחים יישארו בצורת קוביות ולא יהפכו לריבה. בתום הבישול, יוצקים את מלית התפוחים למסננת שעומדת על קערה כדי שתגיר נוזלים ותגיע לטמפרטורת החדר.

חוזרים לבצק:
4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לקוטר של 30 ס"מ ומרפדים איתו את התחתית והדפנות של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא ל-15 דקות. את שאריות הבצק שלא נכנס לתבנית, חותכים, מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר - בהמשך הוא יהפוך לשטרויזל.

5. מניחים נייר אפייה על הבצק שבתבנית ושופכים מעל 500 גרם שעועית יבשה או חומוס (לאפייה עיוורת) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

6. מסירים את נייר האפייה והקטניות, מברישים את הבצק בחלמון טרוף ומחזירים לתנור לאפייה של 5 דקות.

7. שופכים את מלית התפוחים על הבצק האפוי ומזלפים מעל מהסירופ שהצטבר בתחתית הקערה.

הכנת מלית הגבינה:
8. בקערת מיקסר, מקציפים את כל רכיבי מלית הגבינה עד לקבלת תערובת קרמית חלקה ויוצקים את המלית על שכבת התפוחים.

9. את שאריות הבצק ששמרנו במקרר, מגרדים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה.

10. אופים את הטארט במשך 30 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ובוזקים מעל אבקת סוכר. שומרים את הטארט במקרר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר