ראש השנה

מתכון לטריקולד שוקולד: בראוניז, מוס וקצפת

שלוש שכבות מפנקות של בראוניז שוקולד, מוס וקצפת בעוגה אחת מתוקה. מתכון הטריקולד האהוב בגרסת פרווה קלה להכנה, קינוח מרשים גם אחרי ארוחה בשרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טריקולד שוקולד: בראוניז, מוס וקצפת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 100 גרם מרגרינה
  • 1/4 כוס יין אדום יבש
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מיכל ריצ'
  • 2 כפות פודינג
  • 1 כפית קפה

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור על חום של 180 מעלות.

• ממיסים בסיר את המרגרינה, השוקולד, הקפה והיין לנוזל אחד. טיפ: פרסו את המרגרינה והשוקולד לריבועים, כדי שימסו מהר יותר. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מפרידים בזהירות את הביצים לשתי צלוחיות נפרדות, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.

• מערבבים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומקפלים אותה בעדינות לקציפת הביצים.

• יוצקים חצי מבלילת השוקולד לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

• לאחר האפייה, ממתינים ששכבת הבראוניז תצטנן מעט ויוצקים מעל החצי האפוי את החצי השני של בלילת השוקולד (שלא נאפה) ומכניסים להקפאה.

• מקציפים את הריצ' והפודינג לקצפת יציבה, ולאחר ששכבת המוס קפאה, מצפים בקצפת מעל ומחזירים שוב למקפיא.

אופן ההגשה: את הטריקולד מגישים במצב קר-קפוא, לכן יש להוציא אותו רק מספר דקות לפני ההגשה, כדי שיפשיר מעט וכך יהיה ניתן לפרוס ממנו בקלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר