מה אוכלים היום?

מתכון לאורז כרובית עם ירקות ברוטב אסייתי פיקנטי

למה אנחנו אוהבים טייק אווי אסייתי? זה מהיר, קל, טעים ומושחת במידה. למה אנחנו ממש שונאים טייק אווי אסייתי? כי זה שמנוני ומנפח ובואו נודה על האמת: יחסית יקר לאוכל וכבר עדיף להשקיע בארוחה מסודרת בחוץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 2 כפות שמן צמחי / קוקוס / בוטנים
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף (או יותר, לפי הטעם)

אופן הכנת אורז כרובית אסייתי:

1. בקערת מעבד מזון, טוחנים את הכרובית במשך 2-3 דקות, עד לקבלת פירורים דמויי אורז.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים במשך כדקה, עד שהם ריחניים.

3. מוסיפים את הגזר, הסלרי והגמבה, וממשיכים לטגן עד שהירקות רכים, במשך 9-11 דקות.

4. מוסיפים את אורז הכרובית למחבת ומערבבים עד שהוא מתחיל להזהיב, במשך 3-5 דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את חומץ האורז, את רוטב הסויה והצ'ילי החריף, מערבבים ומסירים מהאש.

איך משדרגים את המנה? במחבת בינונית על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן, שוברים למחבת 4 ביצים ומבשלים אותן במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש כשהחלמונים עדיין מעט נוזליים. מתבלים במלח ופלפל שחור.

מחלקים את אורז הכרובית בין ארבע צלחות, מניחים מעל כל מנה ביצת עין אחת, מקשטים כל צלחת בכף כוסברה קצוצה אחת, כף בצל ירוק קצוץ, כפית שומשום ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר