ראש השנה

מתכון לעלי כרוב במילוי בשר מתובל של מורן פינטו

מורן פינטו עם מנה אלגנטית ומעט שונה ממנות החג המסורתיות, שמושלם להגיש בין הדגים לבשר בסעודת ראש השנה. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עלי כרוב ממולאים בבשר מתובל בכל טוב (מתכונים לחגים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עלי כרוב במילוי בשר מתובל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 500 גרם בשר בקר טחון, מומלץ עם מעט שומן
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק (ניתן להחליף מחצית מהכמות בצ'ילי חריף)
  • 4 כפיות רוטב סויה איכותית
  • 4 מלפפונים מוצקים, קצוצים
  • כרוב שלם, מופרד לעלים
  • טחינה גולמית

אופן הכנת עלי כרוב במילוי בשר מתובל:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות והזהבה קלה תוך ערבוב מתמיד בכף עץ.

2. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים בעקביות, עד שהבשר כבר אינו אדום ועשוי מספיק.

3. מתבלים ברוטב סויה וצ'ילי, מערבבים ומבשלים יחד במשך 4-5 דקות, עד שהמרכיבים מתאחדים עם הבשר והנוזלים מסמיכים. מסירים מהאש ומעבירים את תערובת הבשר לקערה, לצינון.

4. כשהבשר פושר, מערבבים לתוכו את המלפפונים הקצוצים.

5. מסדרים את עלי הכרוב על מגש, ומחלקים בתוכם את תערובת הבשר. מזלפים מעל טחינה גולמית ומגישים.

אופן ההגשה: ניתן להניח עלה כרוב עם בשר על צלחת של כל סועד כמנת פתיחה בין הדגים לבשר.

>> לחצו כאן למגוון ענק של מתכונים חגיגיים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר