מתכון לעוגת תפוזים בחושה וקלאסית בטעם של פעם

כשנותנים לנו להחליט בין עוגות פאר לבחושות צנועות, לנוסטלגיה יש משקל כבד. הנה, הפעם היא ניצחה. את השבוע הזה אנחנו סוגרים עם עוגת תפוזים בחושה וקוצרת מחמאות בלי מאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת תפוזים בחושה קלאסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • גרידת קליפה מ-6 תפוזים בינוניים
  • 1/4 2 כוסות קמח לחם, מנופה
  • 1 כף סודה לשתייה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • להגשה: גלידה טובה ו/או רוטב פירות ביתי או קנוי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.

2. סוחטים את אחד התפוזים לקערה, ואת שאר התפוזים אפשר לנשנש תוך כדי הכנת העוגה.

3. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים והמלח עם מערבל חשמלי עד לקבלת קצף בהיר, במשך כ-2 דקות. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עוד 2 דקות. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה בהדרגה לתערובת הביצים, ומערבלים עוד דקה אחת.

4. בקערה אחרת, מערבבים את שמן הזית, גרידת קליפות התפוזים והמיץ מהתפוז. מוסיפים כף אחת מהתערובת בכל פעם לתערובת הביצים, ומערבבים בתנועות קיפול עד לשילוב מלא.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר על רשת אפייה. מגישים לצד גלידה איכותית ורוטב פירות ביתי או קנוי.

כמו כן, ניתן להשתמש בעוגה זו כבסיס ולקשט אותה בקצפת, שוקולד, מוס וכל דבר אחר שעולה על דעתכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר