מתכון לפאי פקאן וקינמון מתוק ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

לפאי פקאן יש מקום של כבוד כשזה מגיע לקינוחים. הוא לא מסובך להכנה, אך מרשים וטעים עם שילוב מדויק של מרקמים בין קלתית פריכה למילוי מתוק ודביק ופקאנים שמתפצחים בפה. מתכון לפאי פקאן וקינמון שתמיד כיף שיש בבית ומדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת הבצק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פאי פקאן מתוק ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לקלתית:
  • 1/2 2 כוסות (325 גרם) קמח - לאחר ניפוי
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כף סוכר (לא חובה)
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, קרה מאוד וחתוכה לקוביות
  • 4-8 כפות מי קרח
למילוי:
  • 4 ביצים גדולות במיוחד
  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר דחוס
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כוסות (400 גרם) חצאי פקאן

אופן ההכנה:

צפו בהכנת הבצק:

הכנת הבצק:
1. מוסיפים למעבד מזון 1/2 1 כוסות קמח, מלח וסוכר ועובדים בפולסים קצרים לאיחוד המרכיבים. מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.

2. מגרדים את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את כוס הקמח שנותרה ומעבדים שוב עד שהקמח נטמע בפירורי הבצק.

3. מעבירים פירורי הבצק לקערה בינונית, מזלפים מעל 4 כפות מי קרח ומערבבים את פירורי הבצק בעזרת מרית. מוסיפים עוד מים אם צריך, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומעצבים אותו לכדור בלבד - היזהרו מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקמו של הבצק.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לדיסק עבה, עוטפים אותם בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד יומיים או מקפיאים עד 3 חודשים ומפשירים במקרר לילה לפני השימוש.

6. מוציאים את אחד מחלקי הבצק מהמקרר, נותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר 5 דקות ואז מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בעדינות תבנית פאי עגולה עם הבצק ובעזרת סכין או מספריים חותכים את השוליים.

הכנת המילוי:
7. טורפים את הביצים, הסירופ, הסוכר והחמאה המומסת עד לאיחוד. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.

8. יוצקים את המלית לתבנית המרופדת בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהמלית אפויה היטב בקצוות, אך עדיין מעט רכה במרכז הפאי. מוציאים מהתנור ומניחים לפאי להצטנן לטמפרטורת החדר לפני ששומרים אותו במקרר. כדאי לקרר את הפאי במשך 6 שעות לפחות או עד לילה שלם לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר