ליד הקפה

מתכון לעוגיות שומשום דקיקות ופריכות שכולם יאהבו

כשהיינו ילדים, נהגנו לחסל תבניות שלמות של עוגיות שומשום שאמא הכינה וציינה שוב ושוב כמה הן בריאות ושיהפכו אותנו לחזקים וגבוהים. מומלץ לטבול אותן בתה להשבחת הטעם אפילו עוד יותר, אבל גם קפה עובד פה לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמו הממתק, רק בצורה שונה: עוגיות שומשום פריכות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ¼1 כוסות חמאה, מרוככת
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שומשום, קלוי ומקורר

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מניחים את החמאה והסוכר החום ומערבבים. מוסיפים את הביצה והווניל וממשיכים לערבב.

2. בקערה נפרדת משלבים את שאר החומרים. מוסיפים לתערובת המוקרמת.

3. יוצקים 2 כפיות לכל עוגיה, במרווחים, על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומשומנת. אופים בחום של 180 מעלות במשך 7-9 דקות או עד להזהבה.

4. מצננים על התבנית במשך 30 שניות לפני העברה לרשת התנור להתקררות מוחלטת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר