מה אוכלים היום?

מתכון לפלאוטה: טורטייה במילוי בשר וזוקיני

פלאוטה היא מנת רחוב פופולרית במקסיקו - וארוחת הצהריים / ערב / אירוח הכי מדויקת לקיץ. מדובר בטורטיית תירס רכה, במילוי בשר עסיסי וזוקיני עטופים ברוטב פיקנטי וכל הדבר הזה נכנס לטיגון מהיר שמעניק לטורטייה קריספיות מושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פלאוטה. טורטייה במילוי בשר וזוקיני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג נתח צ'אך
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 450 גרם עגבניות, מקולפות וקצוצות
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 2 פלפלי חלפיניו, קצוצים (ניתן להחליף בפלפל ירוק חריף אחר. הסירו את הזרעים אם החריפות מאתגרת אתכם)
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 1 כוסות ציר בקר או מים + אבקת מרק
  • 3 כוסות זוקיני (קישואים בקליפה ירוקה כהה), מגורדים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 42 טורטיות תירס + 42 קיסמים - לסגירה קלה של הטורטיות
  • 2 כוסות שמן צמחי

אופן ההכנה:

שימו לב:
הכנת הבשר כוללת צלייה על הכיריים ואז בישול איטי בתנור. רצוי להשתמש בסיר הולנדי / סיר מברזל יצוק שמתאים גם לכיריים וגם לתנור, אך אם אין ברשותכם סיר כזה, תוכלו להתחיל את הבישול בסיר רגיל ואז להעביר את תכולתו לתבנית עם מכסה.

1. מחממים את התנור לחום של 150 מעלות, וממקמים רשת בחלק התחתון של התנור.

2. מתבלים בנדיבות את נתח הבשר במלח ופלפל שחור. מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה בסיר הולנדי / סיר מברזל יצוק (או סיר רגיל, למקרה שאין לכם סיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה). כשהשמן חם, מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים במשך 10-12 דקות.

3. מוציאים את הבשר לצלחת, ולאותו סיר, מוסיפים את הבצל, העגבניות, השום והפלפל החריף, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומבשלים יחד תוך ערבוב מדי פעם, במשך 6-7 דקות.

4. יוצקים פנימה את ציר הבשר או המים ומגרדים את תחתית הסיר, כדי שהחלקים השחומים לא יישרפו וישפיעו על הטעם. מחזירים את נתח הבשר לסיר, מכסים, ומעבירים לתנור למשך 3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.

5. לאחר הצלייה הארוכה, מוציאים רק את נתח הבשר מהסיר ומעבירים לצלחת, לצינון. כשהבשר מצטנן, גורסים אותו לחתיכות בגודל ביס ומחזירים אותו לסיר. מוסיפים גם את הזוקיני המגורד והכוסברה ומערבבים היטב.

הרכבת הפלואוטות:
6. במחבת יבשה, מחממים טורטייה לריכוך, מוציאים למשטח עבודה, מניחים בקצה אחד 3 כפות ממילוי הבשר ומגלגלים לרול מהודק. סוגרים את הקצה עם קיסם ומניחים במגש. עובדים במהירות למילוי כל הטורטיות, כיוון שהן צריכות להיות חמימות לשלב הבא.

7. במחבת גדולה, מחממים 2 כוסות שמן על אש בינונית גבוהה וברגע שהשמן חם (טובלים בו קצה של טורטייה - אם הוא מבעבע מיד, הוא מוכן לטיגון), מטגנים בו את הפלואוטות בקבוצות, במשך 2 דקות מכל צד, או עד שהן פריכות וזהובות ומוציאים לנייר סופג.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר