בריא יותר

מתכון ללחמניות כוסמין טעימות של מורן פינטו

לחמניות כוסמין טעימות ובריאות שיגרמו לכם להיפרד מהלחם הקנוי. מכינים כמות גדולה של לחמניות, מקפיאים ושולפים בכל פעם שרוצים - ואתם יכולים להתחיל כבר בשבת הקרובה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לחמניות כוסמין (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא או 80% (מודדים אחרי הניפוי)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סילאן טבעי או 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה, טרופה - להברשה
  • שומשום שחור או לבן או תערובת של שניהם - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, מלבד המלח. מעבדים בעזרת וו לישה במשך 2 דקות, מוסיפים את המלח ומעבדים 10 דקות נוספות - לא פחות.

2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה - בינוני או קטן, לפי גודל וכמות הלחמניות שאתם רוצים. מרדדים כל כדור ל"נחש" וקושרים, כדי לקבל לחמניית קשר.

4. מסדרים את הלחמניות בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.

5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה מכל הצדדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר