מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה סופר קריספית שמכינים במחבת

הכנת הבצק כוללת טכניקת קיפול וקירור פשוטה שגורמת לבסיס הפיצה להיות טעים יותר ובעל מרקם אוורירי, אפיית הפיצה במחבת נותנת לשולי הפיצה פריכות טובה שלא נפגעת מרוטב העגבניות והגבינה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פיצה על האש - פיצה שמכינים על הגריל (צילום: Janice Lin on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 3/4 1 כוסות + 2 כפות קמח (240 גרם)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כף שמן זית
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית שמרים יבשים אינסטנט או שמרים יבשים פעילים
תוספות:
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כוסות (170 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת - אפשר להחליף בגבינה צהובה
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות / רוטב פיצה <a href="https://www.kikar.co.il/344780.html">(לחצו למתכון)</a>
  • פרמזן מגורדת ובזיליקום / אורגנו להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מעבדים ביד את הקמח, המים, שמן הזית, המלח והשמרים עד לקבלת כדור בצק דביק, ללא חלקים יבשים. מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 5 דקות.

2. מרטיבים את הידיים, מכניסים אותן לקערה כאילו אתם מתכוונים להרים את הבצק, אך במקום להרים אותו, מותחים את תחתית הבצק כלפי מעלה. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות, ואחרי כל פעם מסובבים את הקערה בזווית של 90 מעלות (רבע סיבוב).

3. מכסים את הקערה למשך 5 דקות ואז חוזרים על תהליך הקיפול והמנוחה במשך 3 פעמים נוספות - כך שבסך הכל יצא שקיפלנו וכיסינו 4 פעמים. לאחר הפעם הרביעית, מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח במשך 40 דקות. לאחר מכן מעבירים את הקערה למקרר למשך 12 שעות או עד 72 שעות.

3 שעות לפני שאתם רוצים לאכול את הפיצה:

4. למחבת ברזל יצוק בקוטר 22-25 ס"מ, יוצקים את שמן הזית ובעזרת האצבעות מורחים אותו היטב על תחתית המחבת והדפנות.

5. מניחים את הבצק במחבת, מצפים אותו בשמן מכל כיוון, מרפדים איתו את תחתית המחבת ובעזרת קצות האצבעות יוצרים שקעים בבצק (אך לא חורים!). אם הבצק לא נמתח בקלות או "חוזר אחורה", מכסים אותו (בתוך המחבת), נותנים לו לנוח 15 דקות ומנסים שוב. לאחר שהבצק מרפד היטב את המחבת, מכסים אותו ומניחים להתפחה של שעתיים בטמפרטורת החדר.

6. ממקמים רשת בתחתית התנור ורשת נוספת בחלק העליון ומחממים את התנור ל-230 מעלות.

7. מפזרים 1 כוס מוצרלה על הבצק, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומפזרים על הכל את המוצרלה שנותרה. אופים ברשת התחתונה במשך 18-20 דקות, עד שהגבינה מבעבעת, ותחתית הפיצה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה (נעזרים במרית כדי להרים את הפיצה ולבדוק).

8. מעלים את המחבת לרשת העליונה ואופים במשך 2-4 דקות נוספות. עם זאת, אם החלק העליון של הפיצה נאפה היטב עוד קודם, אך החלק התחתון לא שחום מספיק, השאירו אותה להיאפות למטה עוד 2-4 דקות.

9. מוציאים מהתנור ומעבירים סכין בין הפיצה לדפנות המחבת, כדי שהגבינה לא תידבק. פורסים את הפיצה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר