ליד הקפה

מתכון לעוגת לימון רכה ועסיסית שתמיד מצליחה

10 דקות עבודה וזהו! העוגה נשלחת לאפייה טובה בתנור. אם אתם מכורים למאפים פירותיים, זו העוגה בשבילכם; מתכון לעוגת לימון רכה, עסיסית ולחה (מתכונים, אוכל)

עוגת לימון (צילום: Micheile Henderson on Unsplash)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 240 גרם חמאה מרוככת לטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס רוויון
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים ומקמחים קלות תבנית באנדט, עם חור באמצע.

2. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

3. בקערת מיקסר, מקציפים את הסוכר והחמאה במהירות בינונית, מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה, עד לקבלת קרם. ממשיכים להקציף ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין מעט מתערובת הקמח ואת הרוויון, בכל פעם אחד מהם. כשהתערובת מתאחדת, מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים להקציף עד שהבלילה אחידה לגמרי.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר