• זמן הכנהשעה ו-50 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 900 גרם בייבי תפוחי אדמה
  • 4 כפות חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מצפים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר כסף; מרססים בתרסיס שמן.

2. בסיר בינוני מחממים מים, על אש גבוהה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה; מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהם מרגישים רכים בנעיצת סכין. מסננים; מעבירים לקרש חיתוך לצינון. כשקרירים מספיק, מקלפים בזהירות את תפוחי האדמה, ידנית; משליכים את הקליפות.

3. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה; מקפיצים לכיסוי.

4. מניחים בתבנית בשכבה אחת. אופים במשך 40-45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מבעבע ומתקרמל. מניחים לעמוד 5 דקות טרם ההגשה.