• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • תרסיס שמן
  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 ראש כרובית, קצוץ גס
  • 5 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 1 כף תימין טרי, קצוץ
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף מרווה טריה, קצוצה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס ציר ירקות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • 1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית בתרסיס שמן.

2. בקערה גדולה מקפיצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הכרובית והמרגרינה המומסת, עד לאיחוד. מוסיפים את התימין, הרוזמרין והמרווה; מתבלים במלח ופלפל.

3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומפזרים בשכבה אחידה. יוצקים את הציר באופן שווה על הירקות ומעבירים לתנור. צולים עד שהירקות רכים וספוגים בציר, במשך 20-25 דקות.

4. נותנים לכרובית להתקרר במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה, השקדים וגרעיני הרימון ומקפיצים היטב לאיחוד.