ראש השנה

מתכון לסלט כרובית יוקרתי עם גרגירי רימון ותימין

הכירו את התוספת המושלמת שלכם לראש השנה: סלט כרובית אפויה עם גרגרי רימון, תימין ושאר ירקות. יש בו מגוון טעמים סתוויים מרעננים, כמו רוזמרין, תימין, כאמור, מרווה, פטרוזיליה וכמובן, גרגירי רימון דמויי תכשיט, המפארים את שולחן החג (מתכונים, אוכל)

סלט כרובית יוקרתי עם גרגירי רימון ותימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • תרסיס שמן
  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 ראש כרובית, קצוץ גס
  • 5 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 1 כף תימין טרי, קצוץ
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • 1 כף מרווה טריה, קצוצה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס ציר ירקות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • 1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית בתרסיס שמן.

2. בקערה גדולה מקפיצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הכרובית והמרגרינה המומסת, עד לאיחוד. מוסיפים את התימין, הרוזמרין והמרווה; מתבלים במלח ופלפל.

3. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומפזרים בשכבה אחידה. יוצקים את הציר באופן שווה על הירקות ומעבירים לתנור. צולים עד שהירקות רכים וספוגים בציר, במשך 20-25 דקות.

4. נותנים לכרובית להתקרר במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה, השקדים וגרעיני הרימון ומקפיצים היטב לאיחוד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר