לכבוד שבת

מתכון לכנאפה בשר - הגרסה המלוחה והחגיגית למאפה

כנאפה הוא מאפה קראנצ'י מענג מהמטבח הערבי שבמקור נאכל מתוק וחלבי והפעם הוא מגיע בגרסה מלוחה, בשרית וטעימה. מתכון לכנאפה בשר עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ שאתם חייבים לנסות בבית (מתכונים, אוכל)

כנאפה בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 250 גרם שערות קדאיף מופשרות
  • 500 גרם בשר בקר טחון + שומן
  • 1 חציל גדול קלוי על האש
  • מלח ופלפל שחור
  • צנוברים
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • להגשה: פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון והשומן עם הבצל הקצוץ והחציל הקלוי, מתובלים בראס אל חנות, מלח ופלפל שחור.

2. בקערה נפרדת "פותחים" את שערות הקדאיף בידיים עם שמן זית. מורחים את כל שערות הקדאיף בשמן זית כך שלא יווצרו גושים.

3. יוצקים כף שמן זית למחבת גדולה, מעבירים למחבת מחצית מכמות שערות הקדאיף ומשטחים אותן היטב לשכבה אחידה. על הקדאיף, מניחים את כל תערובת הבשר, משטחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל צנוברים. לסיום, מכסים הכל במחצית הנותרת של הקדאיף ומשטחים גם אותה לשכבה אחידה.

4. מעבירים את המחבת לאש ומבשלים במשך 25 דקות, מכסים בצלחת גדולה הופכים עליה בזהירות את הכנאפה ומחזירים למחבת לבישול גם מהצד השני במשך 10 דקות. מפזרים פיסטוקים ומגישים חם לצד טחינה מתובלת היטב.

איך שומרים על הכנאפה חם עד להגשה בשבת? חשוב לחמם את הכנאפה כשהוא לא מכוסה כדי שהקדאיף יישאר קראנצ'י. משאירים את הכנאפה במחבת או מעבירים אותו לכלי הגשה עגול ומניחים על גבי כלי אחר שיעמוד על הפלטה (לא ישירות!).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר