התוספת שתופסת

מתכון ללביבות קינואה וסלק מהממות ביופיין ובטעמן

חביתה וסלט? פיצה? לזניה? פסטה ברוטב שמנת-פטריות? צאו מהקופסא והכינו את לביבות הקינואה-סלק הללו. סלק מגורר וקינואה מבושלת הופכים לקציצות ואז מקפיצים אותן עד שהן מקבלות פריכות ממכרת שקשה להישאר אדישים אליה. להשלמת המנה, הוסיפו ליפהפיות הללו עשבי תיבול טריים וגבינת עיזים והניחו מעל ירקות הקצוצים גס (מתכונים, אוכל)

לא רק בריאות: לביבות קינואה וסלק קריספיות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס קינואה
  • 1/2 בצל, טחון דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 3 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, משלבים את הקינואה עם כוס מים. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים, במשך 20-25 דקות.

2. יוצקים את הקינואה על תבנית עם נייר אפייה ומורחים לשכבה אחידה, להתקררות מעטה, במשך 5-10 דקות.

3. בקערה בינונית, מערבבים את הקינואה שהתקררה עם הבצל, השום, הסלק, הפרמזן, הביצים ופירורי הלחם, לאיחוד. מתבלים את התערובת במלח ופלפל. מחלקים את התערובת ל-8 קציצות בגודל שווה. (ניתן להכין את הקציצות עד לנקודה זו ולאחסן אותן בקירור עד שלושה ימים).

4. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית. מבשלים את הקציצות עד להזהבה, במשך 3-4 דקות לכל צד.

5. מגישים את הלביבות כשהן חמות ומעליהן 1 כף גבינת עזים ו-2 כפיות עשבי תיבול.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר