מה נאכל היום?

מתכון לפסטה עם פטריות מקורמלות שקלה להכנה באופן מפתיע

הפטריות המקורמלות בפסטה הזאת ריחניות, בשרניות, לעיסות ורחוקות מאד מאלה הרטובות והספוגיות שנמצאות על פיצה קנויה, למשל. כן, אין רע בהקפצתן, אך על ידי קרמול הטעם והמרקם שלהן משתבחים בטירוף. ולא, קרמול איננו דורש שימוש בטכניקה מסובכת, הוא די פשוט לביצוע (מתכונים, אוכל)

תתפלאו, אבל קלה להכנה: פסטה עם פטריות מקורמלות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית, מחולקות
  • 454 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 340 גרם פסטה קצרה - לבחירתכם
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף (3 גרם) עלי טימין טריים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה:

1. על אש גבוהה, מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.

2. על אש בינונית, מחממים מחבת גדולה ועמוקה. מוזגים כף שמן זית למחבת. מוסיפים פנימה חצי מכמות הפטריות בשכבה אחת ומבשלים אותן ללא הפרעה עד שמשחימות היטב בתחתית, אך אינן מבושלות לחלוטין, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את כף שמן הזית הנותרת וחוזרים על הפעולה עם שאר הפטריות.

3. לבינתיים, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים במשך דקה אחת פחות מהמצוין בהוראות על גבי החבילה, במשך 8-9 דקות.

4. לאחר שהפטריות משחימות היטב במחבת, מחזירים את שאר הפטריות פנימה ומוסיפים את השום והטימין. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב פעם או פעמיים, עד שהפטריות ריחניות ופשוט רכות, כ-2 דקות נוספות. יוצקים את היין למחבת ומבשלים, משתמשים בכף עץ כדי לגרד את החלקים השחומים שנותרו בתחתית המחבת, עד שחלק מהנוזלים אך לא כולם התאדו, במשך כדקה; מסירים מהאש.

5. כשהפסטה מוכנה, שומרים 1/2 כוס (120 מ"ל) ממי הפסטה ומסננים. מוסיפים למחבת את הפסטה ומי הפסטה השמורים ומביאים לרתיחה. מבשלים, מקפיצים ומערבבים, עד שהפסטה במצב אל דנטה והרוטב מסמיך ומצפה אותה, במשך כ-2 דקות. מסירים מהאש.

6. מגישים עם פרמזן מגורר מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר