השיער עושה בעיות? פתחו את המקרר: 4 מסכות לשיער שאפשר גם לאכול

פתגם סיני עתיק שהרגע המצאנו גורס שהדבר היחיד שיחליט אם נצא היום מהבית - זה השיער שלנו. וכשהוא עושה לנו בעיות, אנחנו פותחות את המקרר: קבלו 4 "מתכונים" למסכות מושלמות לשיער שאפשר גם לאכול (טיפוח)

חיה כהן | כיכר השבת |
4 מסכות לשיער שאפשר גם לאכול (צילום: Andrea Piacquadio from Pexels)

התבגרות, הריונות, שמש, אקלים עתיר לחות, תזונה, החומרים שאנו משתמשות בהם לטיפוח השיער - כל אלה גורמים שעלולים להפוך את השיער שלנו ליבש או שומני, מלא בקשקשים או בקשרים ושאר בעיות שהשיער אוהב לזמן לנו רגע לפני שאנחנו רוצות לצאת מהבית.

אז איך הופכים את השיער לרך, נעים ומלא ברק? כמו בשאר התחומים בחיינו, גם כאן התשובות נמצאות במקרר.

להלן 4 "מתכונים" למסכות לשיער שכל אחת יכולה להכין בבית - ואת מה שנשאר פשוט...לאכול. כי כאלה אנחנו, בעד ניצול מקסימלי.

מסכת אבוקדו לשיער

מטפלת בפגמים, מחזקת את השיער ומונעת קצוות מפוצלים.

רכיבים:
1 אבוקדו
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד

אופן השימוש כמסכה לשיער:
1. בבלנדר, טוחנים יחד את הרכיבים עד לקבלת מחית חלקה.
2. מורחים קודם על שורשי השיער ואז על כל שטח השיער העליון ויורדים לקצוות. נעזרים בידיים כדי למרוח את המסכה על שאר השיער באופן שווה. ממתינים שעה ואז שוטפים ומייבשים.

איך לאכול את זה?
מורחים על פרוסת לחם קלוי. אפשר להוסיף מעט חמאה על פרוסת הלחם וירקות טריים מעל מחית האבוקדו.

מסכת קוקוס לשיער

תורמת לחיזוק השיער, מזינה את הקרקפת, נלחמת בנזקים שנגרמו לשיער ומסייעת לשיער רך ומבריק.

רכיבים:
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס שמן קוקוס

אופן השימוש כמסכה לשיער:
1. בבלנדר, טוחנים יחד את הרכיבים (ניתן להפחית או להוסיף בכמות בהתאם לאורך השיער), ומורחים על השיער באופן שווה מהשורשים ועד למטה ואז טובלים את הקצוות בקערה כדי לוודא שהמסכה תגיע לכל פינה.
2. מעסים בידיים את השיער, כך שהמסכה תיספג בו היטב. ממתינים שעה ואז שוטפים ומייבשים.

איך לאכול את זה?
במקרה של מסכת הקוקוס, לא אוכלים אותה, אלא שותים. תוכלו להשתמש בה כתחליף מתקתק וטעים לחלב בקפה.

מסכת חומץ תפוחים לשיער

עוזרת להיפטר מקשקשים, מאזנת את רמות ה-PH והסבום וכך מונעת קרקפת שומנית, מסייעת לעיצוב נוח יותר של השיער, תורמת לשיער חזק ומבריק.

רכיבים:
3 כפות חומץ תפוחים
2 כפות דבש
2 כפות מיץ ג'ינג'ר

אופן השימוש כמסכה לשיער:
1. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל הרכיבים. מעבירים את הנוזל לבקבוק ריסוס נקי (שפריצר) ומרססים על שיער רטוב, תוך כדי שמברישים אותו, עד שהשיער מתייבש.

איך לאכול את זה?
למעשה, הרכיבים של מסכה זו מרכיבים משקה פופולרי בשם "סוויצ'ל" ששתייתו מחזקת את המערכת החיסונית. פשוט מוזגים לכוס ושותים.

מסכת שייק בננה לשיער

מוסיפה לחות לשיער, מסייעת למניעת קצוות מפוצלים ותורמת לשיער רך ולא פריזי.

רכיבים:
1 כוס יוגורט
1 בננה
3 כפות דבש

אופן השימוש כמסכה לשיער:
1. בבלנדר, טוחנים את הרכיבים למחית חלקה ומורחים על השיער בצורה אחידה מהשורשים ועד הקצוות. מעסים בידיים את המסכה אל תוך השיער, ממתינים שעה, שוטפים ומייבשים.

איך לאכול את זה?
יוצקים את השייק לכוס גבוהה, מוסיפים קש ונהנים ממשקה מזין מרענן.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית