דג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה ופטרוזיליה
דג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה ופטרוזיליה (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 פילה לברק טרי
  • 3 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים ופרוסים דק
  • מלח גס
  • צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, חתוכה גס
  • שמן זית
  • 10 שיני שום, פרוסות

אופן ההכנה:

אאא

1. בתבנית מרודפת בנייר אפייה, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומתבלים במעט מלח.

2. מניחים את נתחי הדג מעל תפוחי האדמה, מזלפים שמן זית בשפע ומתבלים במלח וצ'ילי גרוס. מפזרים מעל את פרוסות השום והפטרוזיליה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

דג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה ופטרוזיליה
דג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה ופטרוזיליה (צילום: מורן פינטו)