תוצרת בית

מתכון לגרנולה טעימה ללא שיבולת שועל

אם מאז הקורונה הגרנולה מחליפה לכם את הקורנפלקס, קבלו טוויסט בריאותי מדליק נוסף לסיטואציית דגני הבוקר: גרנולה ביתית שתכינו בעצמכם ובמקום שיבולת שועל היא מכילה צ'אנקים של לחם מחמצת ששכב במזווה שניים-שלושה ימים. בואו, זה מעולה (מתכונים, אוכל)

גרנולה מלחם מחמצת - ללא שיבולת שועל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לחם מחמצת במשקל 450 גרם, בן 2-3 ימים, חתוך לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1/2 כוס אגוזי לוז שלמים, קלויים (מצננים היטב לאחר הקלייה)
  • 1/2 כוס שקדים שלמים, קלויים (מצננים היטב לאחר הקלייה)
  • 1/2 כוס פצפוצי אורז תופח
  • 3/4 כוס דבש מפרחי בר
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות וממקמים את הרשת במדף האמצעי.

2. במעבד מזון, טוחנים את הלחם לפירורים גסים ומעבירים הכל לקערה גדולה. לאחר מכן טוחנים גם את האגוזים והשקדים לפירורים גסים ומוסיפים אותם לקערת פירורי הלחם.

3. מוסיפים לקערה גם את פצפוצי האורז, מערבבים ומוסיפים את הדבש והמלח. מערבבים היטב לציפוי מלא.

4. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית גדולה, משטחים הכל לשכבה אחת ואופים במשך 35-40 דקות,עד שהגרנולה זהובה וריחנית. כל 10 דקות במהלך האפייה, מערבבים את הגרנולה.

לאחר האפייה, מצננים את הגרנולה לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר