תוצרת בית

מתכון ללחמניות בציפוי קריספי של גרעינים, שומשום ושיבולת שועל

דמיינו את הביס: התפצחות קראנצ'ית של גרעינים, שומשום ושיבולת שועל ובפנים מתגלה לחמנייה רכה כמו ענן. מלי יהודיוף עם מתכון ללחמניות בציפוי קריספי של גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, שומשום ושיבולת שועל (מתכונים, אוכל)

לחמניות בציפוי גרעינים, שומשום ושיבולת שועל (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

ללחמניות:
  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
לציפוי:
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • 2 כפות שיבולת שועל דקה
  • 2 כפות שומשום לבן
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 2 כפות פרג

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה אם לשים ידנית, מניחים את רכיבי הבצק לפי הסדר שכתוב במתכון ומעבדים במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך שעה.

2. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת ומגלגלים כל חתיכה לכדור.

3. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה בצק מלבני ואז אוחזים בצד הבצק שקרוב אלינו (הפאה הקצרה של המלבן) ומגלגלים כמו רולדה.

ציפוי הלחמניות:
4. בקערה בינונית, מערבבים את 1/2 1 כוסות מים עם הסילאן ובמגש שטוח, מערבבים את כל הגרעינים, שיבולת השועל, השומשום והפרג. טובלים כל לחמניה במים עם הסילאן ואז מגלגלים בתערובת הציפוי, כך שכל הגרעינים ידבקו היטב. מסדרים את הלחמניות המצופות בתבנית ללא שוליים, מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום יפה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת לפני ההגשה.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר