מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום קטיפתי עם דלעת, גזר, בטטה ותפוחי אדמה

מלי יהודיוף עם מתכון למרק כתום קטיפתי ומנחם שמורכב ממגוון ירקות כתומים והתוצאה משביעה, מזינה וסופר טעימה - בול בזמן לחורף הרציני שנחת עלינו סוף סוף. את המרק אנחנו כמובן מגישים עם הלחמניות הקריספיות של מלי (מתכונים, אוכל)

מרק כתום קטיפתי מחמם ומנחם (צילום: מלי יהודיוף )
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 בטטה, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 250 גרם דלעת, מקולפת, נקייה מזרעים וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 שיני שום, מקולפות
  • מלח ופלפל שחור
  • 125 מ"ל שמנת פרווה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר ואת שיני השום, בשלמותן, ומטגנים קלות.

3. יוצקים לסיר מים רותחים עד לכיסוי הירקות ומבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה, עד שהירקות רכים.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור, מבשלים עוד חצי שעה ואז יוצקים פנימה את השמנת הפרווה. להקרמת המרק, מבשלים תוך ערבוב מתמיד 10 דקות נוספות ומסירים מהאש. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את המרק למחית חלקה. מגישים מיד, חם, עם פטרוזיליה קצוצה, שקדי מרק או קרוטונים וכמובן עם הלחמניות הקריספיות של מלי.

לחצו כאן למתכון ללחמניות בציפוי קריספי מופלא של גרעינים, שיבולת שועל ושומשום

לחמניות בציפוי קריספי (צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר