לכבוד שבת

מתכון לפרפה קרם חלווה עם שבבי וופל ואגוזי פקאן - פרווה

מלי יהודיוף עם מתכון לפרפה - קינוח אישי שמורכב משכבות של שבבי וופל, קרם חלווה מדהים מטחינה גולמית וסילאן ואגוזי פקאן מסוכרים וגרוסים. לכל הטוב הזה, אנחנו מוסיפים מקרונים וזילוף של סילאן. הקינוח פרווה, אך אפשר להכין אותו גם בגרסה חלבית (מתכונים לשבת, אוכל)

פרפה קרם חלווה עם שבבי וופל ואגוזי פקאן - פרווה (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 200 גרם פייטה (שבבי וופל גרוס. ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה) או אוראו גרוס
לקרם החלווה:
  • 500 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה חלבית
  • 1/2 כוס סילאן טבעי
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
לקישוט:
  • 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים
  • 10 מקרונים קנויים עם כל מילוי אהוב
  • סילאן לזילוף

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם מקצף בלון, מקציפים את הקצפת הצמחית במשך 2 דקות ואז מוסיפים את הסילאן והטחינה הגולמית בזרם דק. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה ונוח לזילוף.

2. מניחים כף גדושה של פייטה ב-10 כוסות קינוח אישיים.

3. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על הפייטה בצורה סיבובית עד לשפת הכוס.

4. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הגרוסים, נועצים בכל כוס מקרון אחד ומזלפים מעל סילאן בצורת זיג זג. שומרים בקירור עד להגשה.

שימו לב: אם אתם מתכוונים להגיש את הקינוח ביום שאחרי, הכינו בכוסות רק את שכבת הפייטה והקרם ואת האגוזים והמקרונים הוסיפו רק סמוך להגשה, כדי שהם לא יספגו רטיבות.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר