מה נאכל היום?

מתכון לפטאטס בראבאס: מעדן תפוחי אדמה ספרדי עם איולי זעפרן

הכירו את אחת הדרכים הכי טובות לאכילת תפוחי אדמה, בכל הזמנים: פטאטס בראבאס - תפודים בגרסה ספרדית מסורתית, המטוגנים עד שהם פריכים, מוקפצים ברוטב עגבניות ונטבלים באיולי זעפרן. פרשנות אירופאית לטוגנים צרפתיים, הלוא הם הצ'יפס המוכר והאהוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פטאטס בראבאס: מעדן תפוחי אדמה ספרדי עם איולי זעפרן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לאיולי הזעפרן:

  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/4 כפית זעפרן
  • 1/2 כוס (115 גרם) מיונז
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות

לתפוחי האדמה:

  • שמן זית, לטיגון
  • 905 גרם תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לנתחים בגודל 5 ס"מ
  • 1 כף (8 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות (30 מ"ל) רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) ציר ירקות
  • 1 כפית פטרוזיליה טריה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מכינים את איולי הזעפרן: בקערה קטנה, משלבים את מיץ הלימון והזעפרן ונותנים לתערובת "לשבת" עד שמקבלת גוון כתום-זהוב, למשך 10-15 דקות. בקערה קטנה ונפרדת מערבבים את המיונז, שמן הזית, תערובת מיץ הלימון והשום, עד להטמעה מלאה. מאחסנים בכלי אטום עד השימוש. ניתן להכין את האיולי עד שבוע מראש.

2. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-120 מעלות. יוצקים מספיק שמן זית למחבת גדולה מברזל יצוק, כדי להגיע לגובה 2.5 סנטימטרים ומחממים על אש בינונית. לאחר שהשמן חם, עובדים בקבוצות, מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד שהם פריכים וחומים-זהובים מבחוץ ורכים מבפנים, 8-10 דקות.

3. כשתפוחי האדמה מוכנים, מפזרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה ומחממים בתנור. מסירים את כל השמן פרט ל-2 כפות (30 מ"ל) מהשמן ומחזירים לאש. מקציפים פנימה את הקמח עד שהוא מזהיב, במשך כדקה ואז מקציפים את רסק העגבניות, הפפריקה המעושנת והפפריקה. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב חלק ונטול גושים, במשך כ-2 דקות. מסירים מהאש ושומרים חם עד לשימוש.

4. מעבירים את תפוחי האדמה לכלי הגשה ומעליהם את הרוטב מהמחבת. מזלפים את האיולי, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר