פורים

מתכו(נ)נים לפורים: וופל בלגי עם כבדים, ערמונים ורוטב משגע

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מנת פתיחה מיוחדת לסעודת פורים, שתהמם את האורחים שלכם: וופל בלגי עם כבד צלוי, ערמונים וסילאן. מנה שבה מתוק ומלוח משמשים בערבוביה, כיאה למהות החג: "נהפוך הוא" - והיא טעימה ומרעננת בטירוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: מולי רוזנברג)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 פרוסות וופל בלגי, קנויות
  • 400 גרם כבדים צלויים
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 100 גרם ערמונים
  • 3 כפות רוטב טריאקי / סילאן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית - לטיגון

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להזהבה.

2. פורסים את הכבד לפיסות גסות. מעבירים למחבת עם הבצל ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את היין ומערבבים. מוסיפים את הטריאקי / סילאן, המלח, הפלפל והערמונים ושוב, מערבבים הכל יחד. מבשלים 4 דקות, לספיגת הטעמים.

3. מגישים את הכבדים והרוטב מעל הוופל הבלגי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר