לכבוד שבת

מתכון לחלת מפתח מעוצבת וצבעונית עם בצק סלק

החלטתם להכין חלת מפתח כסגולה לפרנסה? קחו את היצירה צעד אחד קדימה עם בצק סלק לחלה צבעונית ויפה במיוחד. מלי יהודיוף עם מתכון לחלת מפתח מעוצבת וצבעונית עם בצק סלק (מתכונים לשבת, אוכל)

חלת מפתח מעוצבת וצבעונית עם בצק סלק (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לחם, מנופה 
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 סלק שלוק מאריזת וואקום או 1/2 סלק חי, מבושל עד לריכוך
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום וגרעיני דלעת 

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מעבדים יחד את הקמח, השמרים, הסוכר והמים עד לקבלת בצק. לקראת סוף הלישה, מוסיפים את המלח והשמן.

2. מעבדים את הבצק 8 דקות נוספות, לקבלת רשת גלוטן טובה.

3. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את הסלק השלוק או המבושל. מפרישים מהבצק חתיכה בגודל 200 גרם ובקערה נפרדת, לשים את הסלק אל תוך הבצק עד להיטמעות מלאה. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.

4. מניחים את הבצק "הרגיל" ואת בצק הסלק בשתי קערות נפרדות, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהם מכפילים את נפחם. מעבדים שוב כל בצק בנפרד במשך 5 דקות ואז מתפיחים שוב למשך חצי שעה.

5. ליצירת מפתח שישמור על צורתו גם לאחר האפייה, מחלקים את 2 הבצקים לחתיכות קטנות, ועל משטח מקומח, יוצרים מהן גלילים ארוכים ודקים ומהם יוצרים שבלולים, צמות או כדורים. מגלים יצירתיות ומרכיבים מפתח משני הבצקים משולבים זה בזה - ישירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. מברישים בביצה טרופה, מקשטים בשומשום וגרעיני דלעת ואופים מיד בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלה שחומה ויפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נשאר לכם בצק? תוכלו להכין חלה נוספת, קטנה וחמודה (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר