גיס חמישי

עובד ב'כללית' יפוטר לאלתר - ציטט בסטטוס פסוקים מהקוראן

עובד ערבי ממזרח ירושלים, פרסם בחודשים שאחרי מתקפת חמאס ציטוטים וקטעים מהקוראן נגד ישראל • בעקבות הפרסומים עובדים הביעו חשש מהתנהגותו והתלוננו עליו עד שפוטר • בית המשפט קבע כי בשל הקרבה לאירועי המלחמה ניתן לקבל את פיטוריו - ודחה את העתירה שהגיש העובד נגד מעסיקיו (חדשות)

יהודה גל | כיכר השבת |
מעצר מבוקש ע"י כוחות הביטחון (צילום: יהודה גל)

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, קארין ליבר לוין, דחתה את תביעת תושב מזרח ירושלים, להשבתו לעבודה, לאחר שפוטר על ידי מעסיקתו בעקבות פרסום סטטוס בעייתי בווטסאפ עם פסוקים מהקוראן עם פרשנות בגנות ישראל אותו הפיץ לכל אנשי הקשר שלו.

העובד הועסק כמהנדס שירות במחלקת המעבדות של "כללית הנדסה רפואית", חברה בת של שירותי בריאות כללית.

לפי הדיווח ב'ישראל היום': הציטוט שפורסם כלל פרשנות בערבית שאומרת שבורא עולם יכול לגרום לכך שהכופרים כלומר היהודים, לא ינצחו עד שהמוסלמים יחסלו את אדמותיהם ואז יתקיים ג'יהאד.

בציטוט נוסף הוא ציין שבורא העולם יתפוס את העושק וינחית עליו מכה כבדה ובסטטוס השלישי שהעלה, נצבעו המילים באדום ירוק ושחור, על רקע לבן כצבעי דגל פלסטין והפסוק עוסק במאמינים שבאהבתם זה לזה, רחמיהם ואהדתם זה לזה, דומים לגוף, כאשר איבר אחד בו סובל, כל הגוף מגיב בחוסר שינה וחום.

מחבלי חמאס בבוקר שמחת תורה - בתוך ישראל

בעקבות הפרסומים, המעסיקים שלו קיבלו פניות מעובדים שראו את הפרסומים, וחששו לעבוד עם התובע. החברה המעסיקה פנתה לגורם מקצועי לצורך קבלת תרגום ופירוש ומשנמצא כי בעת הזו משמעותם חמורה ועולה מהם הסתה כנגד מדינת ישראל, קצין הביטחון של החברה ביקש לקבל ממנו הסבר למהות הפרסומים ותכליתם.

העובד התחמק ממתן הסבר והסכים לתרגם את הדברים באופן חלקי בלבד. לטענתו ניסה להביע סולידריות עם החפים מפשע שנהרגו במלחמה בעזה ובאותה נשימה ציין כי הוא מביע צער על הרג חפים מפשע משני הצדדים.

המעסיקה מצאה שמדובר בפרסומים שארגונים עוינים את ישראל משתמשים בהם לצורך הסתה ועידוד פעולות טרור לפגיעה באזרחים. לאור כל אלה, חל אצלה משבר אמון בעובד שלה ועל כן זימנה אותו לשימוע במכתב מפורט.

העובד טען כי לא מדובר בהסתה וכי הוא נוהג לפרסם פרסומי דת כאדם מאמין כדבר שבשגרה עוד לפני אירועי 7 באוקטובר. כמו כן, עוד טען שיש מי שמנסה להתנכל לו במקום עבודתו וביקש מבית המשפט לשמור על זכותו לחופש פולחן, חופש דת, חופש ביטוי וזכותו להתפרנס בכבוד.

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה את התביעה וקבע כי לאור הרגישות הרבה בציבור כשבוע לאחר אירועי 7 באוקטובר, החלטת הנתבעת לסיים את העסקתו נמצאת במתחם הסבירות, הן לאור משמעות הפרסומים שביצע התובע, הן לאור עיתוי פרסומם והן לאור התנהלות התובע שניסה להקטין את המשמעות, התחמק מלתרגם באופן שלם את הפרסומים, ולא מסר הסבר מניח את הדעת למטרת הפרסום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר