גבעת הקפיטול סוערת 

יו"ר בית הנבחרים הרפובליקני הודיע: לא אביא להצבעה את חוק המימון לישראל 

כיפופי הידיים נמשכים בקונגרס האמריקני - על חשבון ישראל שמשוועת לסיוע מיוחד בעקבות המלחמה | הרפובליקנים בסנאט אפשרו לחוק המימון לעבור, אך ייתכן כי יו"ר בית הנבחרים ג'ונסון הוא זה שימנע לבסוף את המימון לישראל | הטראמפיסטים בבית הנבחרים מסכנים את החבילה המיוחדת (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
ברדק בקונגרס האמריקאי (צילום: shutterstock)

חוק המימון המיוחד לישראל ואוקראינה על סך 95 מיליארד דולר עבר אמש (שלישי) בסנאט האמריקאי, אך למהלך לא יהיה שום משמעות אם הוא לא יאושר גם בבית הנבחרים בו שולט רוב רפובליקני שמתנגד להעברת החוק במתכונתו הנוכחית.

אמש (שלישי), יו"ר בית הנבחרים, הרפובליקני מייק ג'ונסון "הרג" את התקוות האחרונות של ביידן שהרפובליקנים בבית יצטרפו לחבריהם בסנאט נגד עמדתו של טראמפ ויסכימו להעביר את החבילה הנוכחית לישראל ואוקראינה.

שעות לפני שהחבילה עברה באופן סופי בסנאט בהצבעה של 70 מול 29, הודיע היו"ר ג'ונסון כי לא יעלה את החוק להצבעה: "הרפובליקנים בבית היו ברורים מאוד כבר מתחילת הדיונים שכל מה שנקרא חקיקה משלימה לביטחון לאומי חייבת להכיר בכך שהביטחון הלאומי מתחיל בגבול שלנו", אמר ג'ונסון בהצהרה, והוסיף: "בהיעדר כל שינוי מדיניות גבולות מהסנאט, הבית יצטרך להמשיך לעבוד על רצונו בעניינים חשובים אלה".

זמן מה לאחר שהסנאט אישר את ההצעה החדשה שכוללת כאמור סיוע לישראל ואוקראינה, הנשיא ביידן "התחנן" מג'ונסון שיעביר את החוק גם בבית הנבחרים.

"אני קורא לדובר לתת לבית המלא לומר את דעתו, ולא לאפשר למיעוט הקולות הקיצוניים ביותר בבית לחסום את הצעת החוק הזו ואפילו לא להצביע עליה", אמר ביידן.

והוסיף: "הצעת החוק הדו-מפלגתית הזו שולחת מסר ברור לאוקראינים ולשותפינו, לבעלות בריתנו ברחבי העולם: אפשר לסמוך על אמריקה. אפשר לסמוך על אמריקה, ואמריקה עומדת על החופש", אמר ביידן כשהוא מזכיר בפירוש את אוקראינה ומרמז שהחבילה מיועדת גם לישראל, ברקע הקולות במפלגתו להפסיק לשלוח נשק לצה"ל, או לכל הפחות להגביל את המשלוחים בתנאים.

בתוך כך, כפי שדווח בשבועות האחרונים, קומץ קטן של מחוקקים רפובליקנים אמרו שהם יפעלו להדיח את ג'ונסון אם יאפשר הצבעה על סיוע לאוקראינה ללא אמצעי הגירה מחמירים.

הרפובליקנים מצידם ניסו להעביר חוק סיוע לישראל בנפרד מאוקראינה, אך נתקלו בהתנגדות של הדמוקרטים בסנאט ובנשיא ביידן שהודיע כי יטיל ווטו.

הדמוקרטים בבית הנבחרים יכולים עדיין לפעול במהלך חריג שנקרא "discharge petition", שמשמעותו כפייה של העלאת החוק לרצפת בית הנבחרים על ידי החלטה של רוב מוחלט של חברי הבית - 218 חברים.

מדובר במהלך נדיר כאמור, ולא ברור אם הגורמים הרפובליקנים המתונים בבית הנבחרים ירצו לעשות בו שימוש אם לא יובטח להם שישיגו רוב גם להצבעה עצמה.

מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, הדמוקרטי האקים ג'פריס אמר כי הדמוקרטים "ישתמשו בכל כלי חקיקה זמין כדי להעביר חקיקה מקיפה לביטחון לאומי מעבר לקו הסיום". "הסיכון גבוה וכישלון באוקראינה אינו אופציה", כתב ג'פריס. "הרפובליקנים המסורתיים חייבים כעת לשים את אמריקה במקום הראשון ולעמוד מול קיצונים פרו-פוטין בבית הנבחרים, שכנראה רוצים שרוסיה תנצח", האשים המנהיג הדמוקרטי בבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר