מה נאכל היום?

מתכון לגראטן תפוחי אדמה ופירורי לחם שכיף לפתוח איתו את השבוע

שיעור בישול מהיר: גראטן הוא מנה שמעליה פירורי לחם (או גבינה, או שניהם) מעורבבים עם פיסות חמאה, שנאפים עד להשחמה, בעבוע ופריכות. האם זו סתם דרך מהודרת וצרפתית לקרוא ל"תפוח האדמה המוקרם" שכולנו מכירים? כן, אז אין לכם ממה להלחץ. שעה עבודה וקיבלתם יופי של תבשיל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ככה פותחים שבוע: גראטן תפוחי אדמה ופירורי לחם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות חמאה
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • ½1 כוסות פירורי לחם בסגנון יפני (פנקו)
  • 1 כף טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר גדול, על אש נמוכה, ממיסים את החמאה. מערבבים פנימה את הקמח, המלח והפלפל עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החלב בהדרגה. מביאים לרתיחה; מבשלים ומערבבים 2 דקות או עד להסמכה. מסירים מהאש; מערבבים פנימה את הגבינה, עד להמסה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל. מעבירים לתבנית משומנת, מכסים ואופים כשעה ורבע.

2. בינתיים, מערבבים בקערה בינונית את פירורי הלחם, הטימין, השמן ומלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום ומערבבים היטב, עד שהתערובת לחה אחידה.

3. מפזרים את תערובת פירורי הלחם בשכבה אחידה על תפוחי האדמה. מחזירים לתנור ואופים עד לריכוך והזהבה, 15-18 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר