חלות עושים באהבה: מתכון לחלות ריחניות

השבת בפתח, ומהמטבח עולים ניחוחות התבשילים. אל הדגים החריפים, יצטרפו הפעם חלות ריחניות תוצרת בית, שנאפו עם המון אהבה. מתכון לחלות עבודת יד (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חלות ריחניות לשבת (צילום: פלאש 90)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק״ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2.5 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1.5 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

• מניחים בקערת מיקסר את כל המצרכים מלבד המלח ולשים במשך 3 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות.
• בתום הלישה מתקבל בצק חלק הומוגני וצהבהב. מניחים להתפחה כשהבצק מכוסה במגבת לשעה וחצי.
• לאחר שהבצק תפח, לשים אותו שוב מעט, להוצאת האוויר.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, וקולעים 2 חלות גדולות מכל כדור.
• מניחים את החלות בתבניות משומנות בגודל 15/30 ס"מ גבוהות, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהחלות מכפילות את נפחם.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהחלות קיבלו גוון שחום ויפה. בשלב הזה, מוציאים את החלות האפויות מהתבנית ומכניסים אותן לתנור כשהן הפוכות (ה"צמה" כלפי מטה) על רשת התנור, כדי שיזהיבו קלות למטה, במשך 5-8 דקות.
• לאחר האפייה, משאירים את החלות להתקרר על גבי רשת של תנור (שהוצאנו אל מחוץ לתנור כמובן).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר