מועדון ארוחת הבוקר

מתכון ללחם בננה קלאסי שתמיד מצליח

אנו רואים את הבננות עם כתמי הברדלס נחות על הדלפק במטבח שלכם, הופכות מבשלות לרקובות. זה הזמן להכין את לחם הבננה הקלאסי שלנו. הוא מתוק, רך ולח. כמה טיפים: מיקסר יגרום לבלילה להתאגד הכי מהר, אך תוכלו להשתמש גם במטרפה חשמלית ידנית. רוצים להוסיף אגוזים או שוקולד צ'יפס? אנו האחרונים שנעצור אתכם מלעשות זאת, במיוחד אם מדובר בשוקולד צ'יפס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחם בננה קלאסי שתמיד מצליח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 1 כוס (198 גרם) סוכר מגורען
  • 2 ביצים גדולות (100 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס (180 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כוס (227 גרם) מחית בננות (מכ-3 בננות בינוניות, מאד בשלות)
  • 1/2 כוס (114 גרם) שמנת חמוצה / יוגורט / רוויון
  • סוכר דמררה - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית לחם בחמאה או בתרסיס שמן ואז מרפדים בנייר אפייה, כך שיישאר מעט נייר בצדדי התבנית.

2. בקערת המיקסר מערבבים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, מקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב לשילוב.

3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. משלבים את החומרים היבשים עם הרטובים ומערבבים במהירות נמוכה, עד לאיחוד. מוסיפים את מחית הבננות והשמנת החמוצה ומערבבים רק עד לאיחוד פשוט.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה. מפזרים מעל סוכר דמררה - אם משתמשים. מעבירים לתנור ואופים עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי עם כמה פירורים בלבד, במשך 55-60 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר