מהיר במיוחד

מתכון לנאן - לחם שטוח עם תפוחי אדמה וגבינה

היום נכין לחם שטוח עם תוספות כיפיות של תפוחי אדמה וגבינה נמסה שהופכות את הלחם לכוכב של הארוחה. הלחם דורש התפחה של חצי שעה בלבד ומכינים אותו על מחבת (מתכונים, אוכל)

נאן - לחם שטוח עם תפוחי אדמה וגבינה (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 330-350 גרם קמח מנופה
  • 200 גרם מים
  • 3 גרם מלח
  • 15 גרם שמן צמחי
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים או 2 כוסות פירה מוכן
  • גבינה צהובה איכותית מגורדת
  • תערובת עשבי תיבול מיובשים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. אם יש לכם פירה מוכן - משתמשים בו. אם לא - מכינים פירה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עמוק מלא במים. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים את המים, מוסיפים 15 גרם חמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מועכים לפירה ומניחים בצד לצינון מלא.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, המים והשמן ולשים יחד לבצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה במשך 30 דקות.

3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים שכבה נדיבה של פירה על כל עיגול בצק ומפזרים גבינה מגורדת מעל.

4. אוחזים בשולי הבצק, סוגרים אותם למרכז כך שיתקבל מעין "שק" ואז מרדדים שוב לעיגול.

5. בכלי קטן, מערבבים שמן זית, עשבי תיבול ושום כתוש. מחממים מחבת יבשה עם ציפוי נון-סטיק על אש בינונית, מניחים את עיגול הבצק ומברישים את החלק העליון בתערובת השמן ועשבי התיבול. כשהחלק התחתון של הלחם מקבל גוון שחום יפה, הופכים אותו ומברישים את החלק השני בתערובת השמן ועשבי התיבול.

חוזרים על הפעולה עם שאר הלחמים ומגישים אותם חמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר