מה אוכלים היום?

מתכון למרק ארטישוק סמיך וקטיפתי שמתאים לאביב

רוצו לשוק - ארטישוקים טריים ועסיסיים ממתינים שרק תעשו מהם נפלאות במטבח. מלאו שק בירק האביבי הנהדר הזה והכינו מרק ארטישוק ירוק במרקם סמיך וקטיפתי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מיוחד לאביב: מרק ארטישוק סמיך וקטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 לבבות ארטישוק, נקיים
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2.5 ליטר ציר ירקות או מים
  • מיץ מלימון סחוט
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח

אופן הכנת מרק ארטישוק סמיך:

רגע לפני: רוצו לשוק - ארטישוקים טריים ועסיסיים ממתינים שרק תעשו מהם נפלאות במטבח. מלאו שק בירק האביבי הנהדר הזה והכינו מרק ארטישוק ירוק במרקם סמיך וקטיפתי.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות בינוניות.

• פורסים את הבצלים לרצועות.

• מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את לבבות הארטישוק, מערבבים קלות, מתבלים בפלפל לבן ומלח.

• מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה וציר הירקות או המים.

• מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.

• מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

• טוחנים במקל בלנדר או במעבד מזון את הירקות למחית סמיכה, ומרתיחים הכל יחד.

• מגישים חם, אפשר לצד אורז לבן.

>> מתכון להכנת אורז 'אחד אחד'

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר