מה אוכלים היום?

מתכון למרק בטטות ועדשים עם עגבניות בתיבול עשיר

וב"תיבול עשיר" אנחנו מתכוונים על קינמון, כוסברה, כמון, וג'ינג'ר - אל תוותרו על אף אחד מהם! - שמתמזגים עם העגבניות, הבטטות והעדשים למרק מופלא אחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות קטנות, חתוכות לקוביות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1/2 1 כפיות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/8 כפית פפריקה חריפה / פלפל קאיין
  • קורט מלח ים
  • 2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 7 כוסות מרק ירקות צח (או מים + מעט אבקת מרק)
  • 1 כוס עדשים חומות, שטופות
  • 1 כוס עלי בייבי תרד

אופן הכנת מרק בטטות ועדשים עם עגבניות:

1. בסיר גדול, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות, עד לריכוך.

2. מוסיפים את העגבניות והג'ינג'ר, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות. מתבלים בכורכום, כמון, כוסברה, קינמון, פפריקה חריפה ומלח ומבשלים במשך 2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

3. מוסיפים את קוביות הבטטה והעדשים ויוצקים את המרק על הכל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מוסיפים את עלי התרד, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות נוספות. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר