כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אין כמו עוגת שמרים משביעה לשבת. אך כשהיא נפגשת גם עם הטעם המיוחד של השקדים ועם המראה המרהיב של הקוראסון, התוצאה  בכלל מרשימה ומקורית (מתכונים, עוגה).

אוראל בראל | כיכר השבת |
עוגת שקדים- קוראסון שקדים (צילום: אוראל בראל)

מצרכים :

לבצק

הכוסות במתכון לפי חד״פ לשתיה קרה

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

ביצה

2 כוסות חלב

100 גרם חמאה לקוביות

חצי כוס סוכר

כפית שטוחה של מלח

למלית שקדים

כוס אבקת סוכר

כוס וחצי קמח שקדים

כף קמח

ביצה

כפית תמצית וניל

100 גרם חמאה- לקוביות

לסירופ

כוס סוכר

חצי כוס מים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה :

תחילה נכניס לקערת המיקסר את השמרים החלב והסוכר נערבב ונמתין כ- 10 דקות.

נוסיף את שאר המצרכים למעט המלח ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית ל- 2 דקות. נוסיף פנימה את המלח ונעלה את מהירות המיקסר למקסימום ל- 7 דקות לאיחוד הבצק.

נעביר לקערת התפחה משומנת לשעה וחצי.

לאחר מכן בין 2 דפי נייר אפיה משומנות נרדד את הבצק למלבן דק.

נוסיף את המלית לחצי מכמות הבצק נקפל את חצי הבצק הריק על החצי עם המלית ונפרוס למשולשים נגלגל ונכניס לתבנית קוטר 26 ס"מ.

נפזר מעט שקדים, נתפיח שוב כ- 20 דקות ואז נאפה עד להזהבה יפה על 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

נבריש עם סירופ הסוכר ונפזר אבקת סוכר.

הכנת הקרם שקדים :

מערבבים יחד את כל המצרכים.

הכנת הסירופ :

מתמצים על אש נמוכה כ: 3-5 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר