מתכון לעוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים

לשילוב של עוף ותפוחי אדמה יש מגוון רחב של מתכונים, אך הסוד למנה עסיסית ומלאה בטעמים זה תבלינים, וכמה שיותר. מתכון להכנת עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים (מתכונים, אוכל)

עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 5 כרעי עוף
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קארי
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים:

רגע לפני: לשילוב של עוף ותפוחי אדמה יש מגוון רחב של מתכונים, אך הסוד למנה עסיסית ומלאה בטעמים זה תבלינים, וכמה שיותר. מתכון להכנת עוף אפוי עם תפוחי אדמה בתבלינים.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• חותכים את תפוחי האדמה לקוביות או עיגולים בגודל בינוני.

• מערבבים בקערה את הפפריקה, הכמון, הקארי, הכורכום, המלח והפלפל יחד עם כוס שמן זית.

• מאחדים את תפוחי האדמה עם משרה התבלינים ושמן הזית, ומערבבים היטב, שתפוחי האדמה יהיו מצופים היטב במשרה.

• מסדרים את תפוחי האדמה עם כמה שפחות נוזלים בתבנית עמוקה.

• מכניסים את תבנית תפוחי האדמה לאפייה של 20 דקות בתנור על מצב גריל.

• במקביל, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, ומוסיפים לקערת המשרה, בה נותרו רוב הנוזלים.

• מעסים היטב את כרעי העוף בתערובת הנוזלים, ואם צריך, מוסיפים עוד שמן זית.

• מניחים את הכרעיים על תפוחי האדמה שבתבנית, מפזרים מעל את שיני השום ומזלפים עוד קצת שמן זית.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך שעה. מידי פעם הופכים את העוף, עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר