מתכון לעוף שלם מתקתק ממולא בבשר ואורז

מתכון למנה מרשימה וחגיגית שמאתגרת את החיך במגוון טעמים מיוחדים. את מתכון העוף הזה אולי לא קל להכין, אך אם עוקבים אחר ההוראות, מקבלים תוצאה מושלמת ויפיפיה (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מרשים וחגיגי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם לגמרי מופשר
  • 200 גר' בשר טחון מופשר
  • 200 גר' עוף טחון מופשר
  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 8 שזיפים מיובשים
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בצל לבן
  • 2 כפות דבש דבורים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

ציוד נדרש: מחבת גדולה, סיר בינוני, כף עץ, תבנית אפיה, נייר אלומיניום

מכינים את מרכיבי המתכון:

• מפשירים את העוף השלם, ואת הבשר והעוף הטחונים.

• קוצצים דק את הבצל והשזיפים.

• מרתיחים 2 כוסות מים.

• מחממים את התנור על 180 מעלות.

• במחבת יבשה קולים 3 כפות של צנוברים.

• מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית, עד שהוא הופך לשקוף.

מוסיפים למחבת את גושי הבשר והעוף הטחונים, ובעזרת כף עץ מפוררים את הגושים תוך כדי הבישול.

• במקביל, מחממים בסיר נפרד 2 כפות שמן, אחרי שהשמן חם, מוסיפים את כוס האורז ומטגנים אותו קלות, מבלי שיישרף.

לאחר כ-3 דקות שופכים מעל את שתי כוסות המים החמים שהורתחו מראש, ומבשלים בסיר סגור על אש בינונית במשך 10 דקות.

• בשלב זה, כשהאורז הגיע לחצי בישול, מוסיפים את השזיפים הקצוצים והצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.

• לאחר כ-10 דקות נוספות, כאשר האורז כבר מבושל, מעבירים את כל תכולת הסיר הבינוני למחבת בה נמצאים הבשר והעוף ומערבבים היטב הכל יחד.

עוברים להכנת העוף השלם:

• מניחים את העוף כשהחזה מונח על תבנית האפייה.

• מפזרים מעל העוף מלח ופלפל, מזלפים כף שמן ושתי כפות דבש, ומעסים היטב את העוף בתבלינים.

• ממלאים את חלל הבטן בתערובת האורז והבשר כמה שאפשר. אם נותרו שאריות, אפשר לסדר אותן יפה סביב העוף.

• עוטפים את העוף בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה.

• אחרי שעה, מסירים את נייר האלומיניום ואופים למשך 35 דקות נוספות.

אופן ההגשה: חם מהתנור. סלט עלים ירוק וטרי ישלים היטב את המנה הנהדרת הזו.

*הערה: לא ניתן לשמור את העוף בהקפאה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר