הגרסה הצמחונית: מתכון לקציצות עדשים כתומות

אם אין לכם עדשים כתומות בבית, רוצו לקנות: כי תוך פחות משעה מרגע שתכנסו למטבח, תיהנו מקציצות עדשים כתומות שהולכות יד ביד עם טחינה, ויכולות להיות תחליף מצוין להמבורגר צמחי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קציצות עדשים כתומות ומשביעות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 1 גזר גדול
  • 5 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כוס שמן לטיגון חצי עמוק
  • קמצוץ אבקת צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

• מכינים את מרכיבי הקציצות:
בעזרת פומפיה מגרדים את הגזר.
קוצצים דק את שיני השום והבצל הירוק.

• ממלאים סיר ב-5 כוסות מים ומבשלים בו את העדשים במשך 20 דקות.

• לאחר הבישול, כאשר העדשים רכות, מסננים אותן היטב מנוזלים ומרסקים למחית גסה.

• מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את הגזר המגורד והשום הקצוץ, ומתבלים במלח ופלפל. לחובבי הפיקנטיות, ניתן להוסיף גם קמצוץ של אבקת צ'ילי גרוס.

• מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל הירוק ופירורי הלחם ולשים היטב עד לקבלת עיסה לחה ואחידה.

• מחממים כוס שמן אחד במחבת רחבה ובינתיים צרים עיגולי קציצות שווים.

• מטגנים במשך 2-3 דקות משני הצדדים עד להזהבה משני צידי הקציצה.

אופן ההגשה: טחינה. אין דרך אחרת לאכול את הקציצות הנפלאות האלה, שיכולות להגיע גם כשדרוג נהדר לסנדוויץ', בתור המבורגר צמחוני בין שתי חצאי לחמנייה,פרוסת עגבניה, קלח חסה וטחינה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר