מה אוכלים היום?

מתכון לכרוב ממולא פטריות ורוטב עגבניות עשיר

הפלוס העיקרי בכרוב ממולא, הוא הטעם העדין שלו, בניגוד לירקות ממולאים אחרים. מתכון לכרוב ממולא פטריות מבושל ברוטב עגבניות עסיסי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כרוב ממולא פטריות ורוטב עגבניות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ראש כרוב קטן (8-10 עלים שלמים)
  • 1 סלסילת פטריות טריות (250 גרם)
  • 1 בצל בינוני
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ / תימין יבש
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/2 כף מרק עוף
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כרוב ממולא פטריות:

רגע לפני: מי מפחד מכרוב ממולא? מתכון מנצח שישנה את דעתכם על הממולא העדין ביותר שיש מבין ירקות ממולאים אחרים. מתכון לכרוב ממולא פטריות ברוטב עגבניות עסיסי.

• מפרידים בזהירות מראש הכרוב 8-10 עלים שלמים.

• מרתיחים סיר מלא מים, וכשהמים רותחים, מוסיפים את עלי הכרוב. מנמיכים ללהבה קטנה, ומבשלים את העלים במשך 3-5 דקות, עד שהעלים מתרככים, אך נזהרים שלא יתפרקו. מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

• קוצצים את הפטריות.

• קוצצים את הבצל והשום, מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך על אש בינונית. מטגנים את הבצל והשום, עד לשקיפות.

• מוסיפים לסיר את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.

• מוסיפים את היין הלבן, ומאדים יחד עד שהנוזלים מצטמצמים.

• מתבלים ברוזמרין או תימין, מערבבים ומסירים מהאש.

• נותנים לתערובת הפטריות להצטנן היטב ומעבירים למעבד מזון. טוחנים גס. לחלופין, ניתן לקצוץ ידנית דק יותר את תערובת הפטריות ולוותר על מעבד המזון.

• מניחים אנכית את עלי הכרוב, כשהשורש בצד שמאל.

• מניחים כף מתערובת הפטריות על העלה, במרחק 2 סנטימטרים מהקצה.

• אוחזים בקצה העלה שקרוב אליכם, ומקפלים פנימה למרכז העלה. כעת, מקפלים את שני הצדדים למרכז וסוגרים מעליהם עם קצה העלה שנותר. כמו מעטפה. כדי שהכרוב לא יפתח, נועצים קיסם במרכז.

• מעבירים את הכרובים הממולאים לסיר רחב.

• מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב עם חצי כוס מים רותחים ויוצקים על הכרובים. מבשלים יחד במשך 10 דקות.
מגישים חם, ועדיף סמוך לבישול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר