לכבוד שבת

מתכון לבראוניז שוקולד ריבת חלב - פרווה

מה תגישו לקינוח בשולחן השבת? בראוניז שוקולד ריבת חלב פרווה לגמרי, כמובן. ריבועים פאדג'יים, שמנמנים ועסיסיים שאם תרצו, תוכלו להכין אותם בגרסה החלבית בשאר ימות השבוע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 140 גרם שוקולד מריר
  • 240 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, רכה
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/4 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 200 גרם ריבת חלב (פרווה / חלבי)
  • להגשה: גלידה בטעם אהוב וריבת חלב

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס, ומשמנים בנדיבות נייר אפייה בתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ או מרססים בתרסיס אפייה תבנית אפייה בגודל זהה בעלת ציפוי בלתי דביק.

2. מניחים את השוקולד בקערה בטוחה לחימום מיקרוגל ומחממים אותו במרווחים של 45 שניות. לאחר כל פעם מערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים בצד לצינון במשך 20 דקות.

3. במיקסר עם וו בחישה, מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.

4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ובוחשים היטב אחרי כל תוספת. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומזלפים פנימה בזרם דק את השוקולד המומס. מערבבים עד לשילוב מלא.

5. מוסיפים לקערת המיקסר את תמצית הווניל והקמח, ממשיכים לערבב ומגרדים את צידי הקערה, אם נדבקו אליה חלקים מהתערובת. כשהבלילה חלקה ללא גושים, יוצקים אותה לתבנית המשומנת.

6. מניחים את ריבת החלב בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל, ומחממים במשך 30-45 שניות. גורפים את ריבת החלב מהקערה על פני בלילת הבראוניז, ובעזרת החלק הרחב והשטוח של סכין, מורחים את ריבת החלב על הבלילה.

7. אופים במשך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. נותנים לבראוניז להתקרר במשך 15 דקות בתבנית ורק אז הופכים אותם בזהירות למגש שטוח. חותכים לריבועים ומגישים לצד גלידת וניל (או כל טעם אהוב אחר) וזילוף של ריבת חלב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר