מארחים בסוכות

מתכון לגראטן ירקות שורש מוקרם

שילבנו לפת, תפוחי אדמה אדומים וארטישוק ירושלמי עם שמנת וגבינה נוטפת בתבנית אחת - ואין דרך להכין את זה לא נכון. תקראו לכולם, יש מוקרם בטעם של סתיו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 10 ארטישוק ירושלמי בינוניים
  • 1 תפוח אדמה בקליפה אדומה
  • 3 לפתות לבנות קטנות
  • 90 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 100 גרם גבינת טל העמק, מגוררת
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • עלי פטרוזיליה (אופציונלי), להגשה

אופן הכנת גראטן ירקות שורש מוקרם:

1. יוצקים את השמנת לקערה בינונית. חותכים את הארטישוקים בקליפתם לפרוסות, מוסיפים לשמנת ומערבבים. מקלפים את תפוחי האדמה והלפתות, פורסים ומוסיפים לקערת הארטישוקים. מערבבים היטב.

2. משמנים תבנית אפייה בנפח של 1 ליטר עם 30 גרם חמאה. מסדרים בשכבות מעורבות את פרוסות ירקות השורש, ומפזרים על כל שכבה מלח, פלפל שחור וגבינה מגוררת. על השכבה האחרונה, מניחים את החמאה הנותרת.

3. מכסים את התבנית בנייר כסף, מהדקים היטב ומניחים אותה בשליש העליון של התנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות נוספות, עד שהגראטן מבעבע ומקבל גוון חום-זהוב מלמעלה.

4. נותנים לגראטן לנוח במשך 15 דקות לפני ההגשה. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר