לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור
לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור (צילום: shutterstock)
אאא

עמדתם לטגן שניצלים אליפות ועכשיו יש לכם סיר מלא בשמן טיגון שאין לכם מושג איך להיפטר ממנו? בשביל זה אנחנו כאן.

מה לא לעשות: אל - לא משנה מה - אל תשפכו שמן טיגון משומש לכיור. התוצאה תהיה גושי שומן שיסתמו את צינורות הביוב - ולא רק שלכם. מערכת הביוב ברחוב, בשכונה ובעיר כולה תסבול מכך.

מה כן לעשות: ראשית, תנו לשמן להתקרר. לאחר שהשמן מגיע לטמפרטורת החדר, פשוט משליכים אותו לאשפה. 

עם זאת, ניתן לעשות שימוש חוזר פעם נוספת או פעמיים ללא חשש. לאחר שהשמן מצטנן, מסננים אותו, מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקום קריר ויבש. רק אל תשכחו לוודא שאתם משתמשים בשמן למטרה דומה - אף אחד לא באמת אוהב צ'יפס בטעם צ'ורוס  מתוק.