ספינג' מרוקאי
ספינג' מרוקאי (צילום: אושרית אברג'יל)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח, מנופה
  • 1/4 כוס סוכר פחות 1 כף
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית ערק / ברנדי
  • 1/4 2 כוסות מים חמימים
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים את השמרים והקמח, עד שהשמרים נטמעים בקמח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב ולסיום, מוסיפים את המלח ומערבבים.

2. יוצרים גומה במרכז הקמח, יוצקים לתוכה את הערק / ברנדי, הביצה והמים. מעבדים ידנית עד שכל המרכיבים מתאחדים ונוצר בצק נוזלי ודביק עם מעט גושים - לא צריך ללוש יותר מדי.

3. מכסים את קערת הבצק בשקית ועליה מגבת למשך 30-40 דקות. לאחר ההתפחה הראשונה, הבצק צריך להיות נוזלי עם בועות. משמנים קלות את הידיים, ומעבדים קלות את הבצק - רק כדי להוציא ממנו את האוויר. מכסים, מתפיחים במשך חצי שעה נוספת ושוב מורידים את נפח הבצק. מכסים את הבצק בפעם השלישית ומניחים להתפחה של חצי שעה נוספת. 

סך הכל זמן ההתפחה: שעה וחצי. הבצק צריך להיות דביק עם בועות.

יצירת הספינג':
4. מחממים שמן לטיגון עמוק (עדיף על להבה בינונית בעוצמה גבוהה, אם השמן יהיה חם מאוד, הספינג' יישרף מבחוץ ויישאר בצקי מבפנים), מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור בצק, פותחים אותו עם חור באמצע ובזהירות מורידים לשמן החם.
מגישים חם, מצופה בסוכר / אבקת סוכר או עם דבש לטבילה.