מה אוכלים היום?

מתכון למרק בצל ועדשים צרפתי שיכול לעבוד גם כרוטב לבשר

מה שאנחנו אוהבים לקרוא "שתי פעולות במוצר אחד". 15 דקות עבודה, שעה על האש ויש לכם סיר שהוא בין מרק עסיסי ועשיר מאוד לתבשיל של ממש מהמטבח הצרפתי. הכי טעים להגיש עם פרוסות בגט נוטפות גבינה או כרוטב לבשר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק בצל ועדשים צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים לשניים ופרוסים
  • 1 בצל צהוב, חצוי לשניים ופרוס
  • שמן צמחי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 כפית תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים על אש בינונית מעט שמן, ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים במשך 30 דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם מערבבים, עד שהבצלים ורכים ומקורמלים.

2. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.

3. מוסיפים לסיר את העדשים, יוצקים מעל את ציר המרק, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים במשך 30-45 דקות ללא מכסה, עד שהעדשים רכות לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר