פסח - מנות פתיחה

מתכון לסלמון אפוי ברוטב לימון פיקנטי של שף שלום קצנגולד

מנת הפתיחה שלנו בשולחן הסדר: פילטים בשרניים של סלמון עטופים ברוטב חלומי של לימון, דבש, יין לבן ופפריקה. מתכון קל להכנה שאין דרך לטעות בו באדיבות שף שלום קצנגולד, בעליו של קייטרינג הבוטיק "קריסטל" (מתכונים לפסח, אוכל)

שף שלום קצנגולד | כיכר השבת |
סלמון אפוי ברוטב לימון פיקנטי (צילום: שלום קצנגולד)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג סלמון טרי, פרוס
  • 3 כפות דבש
  • מיץ סחוט מ-1.5 לימונים
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • מעט שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 לימון, פרוס
  • שמיר טרי לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הדבש, מיץ הלימון, היין, הפפריקות ,הפלפל השחור והשמן עד לקבלת מרקם חלק.

2. משרים את פרוסות הדג ברוטב במשך כמה דקות ובמקביל, מסדרים על תבנית את פרוסות הלימון.

3. מסדרים את נתחי הדג על פרוסות הלימון כשצד העור כלפי מטה, יוצקים מעל מעט מן הרוטב ומתבלים במלח גס.

4. אופים על מצב גריל בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 8 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים 3 דקות נוספות.

להגשה, מעבירים את הדגים ופרוסות הלימון בזהירות למגש ומסדרים אותם באותה הצורה כמו באפייה. מפזרים מעל מעט שמיר טרי ומגישים.

שף שלום קצנגולד הוא בעליו של קייטרינג הבוטיק "קריסטל" ועם ניסיון של למעלה מ-15 שנה בתחום הקולינרי כולל ניהול מטבחי פרימיום והעברת סדנאות שף לקבוצות ולפרטיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר