פסח - עיקריות

מתכון לפרגיות אפויות ברוטב צ'ילי ובצלצלים של אושרית אברג'יל

כמה זה קל? מערבבים הכל ומשגרים לתנור, שם טעמי הרטב העשיר יעטפו את הפרגיות והבצלצלים והתוצאה תפיל את כולם. המתכון באדיבות בלוגרית האוכל והצלמת אושרית אברג'יל (מתכונים לפסח, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
פרגיות ברוטב צ'ילי ובצלצלים (צילום: אושרית אברג'יל)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 ק"ג פרגיות
  • 10 בצלצלי שאלוט שלמים, מקולפים

לרוטב:

  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כף פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית תבלין גריל
  • 1 כפית תבלין טוסקנה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

2. מוסיפים את הפרגיות והבצלצלים לקערת הרוטב ומערבבים היטב לציפוי מלא.

3. בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בסיר שמתאים לאפייה בתנור, מסדרים את הפרגיות והבצלצלים ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים את התבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי מהתבנית וצולים 10 דקות נוספות.

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר