פסח כשר וטעים

מתכון לקציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה של אושרית אברג'יל

תוספת חגיגית או ארוחה לחול המועד? אתם תחליטו. בלוגרית האוכל והצלמת אושרית אברג'יל עם מתכון גמיש - המחמירים יכולים להפחית תבלינים מהרכיבים ועדיין יתקבלו קציצות נהדרות שכולם יאהבו (מתכונים לפסח, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
קציצות בקר בשומר ותפוחי אדמה (צילום: אושרית אברג'יל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כפית תבלין עמבה
  • קורט קינמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • מעט תבלין לקציצות
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • 1 תפוח אדמה, טחון / מגורר דק דק
  • שמן לטיגון קל של הקציצות (לא חובה)

לרוטב:

  • 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • שמן לטיגון
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 שומר, חתוכים לרצועות עבות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מרק עוף טבעי
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות עגולות.

2. מחממים במחבת מעט, מטגנים את הקציצות להשחמה קלה מכל צד ומוציאים לנייר סופג (אפשר לוותר על השלב הזה).

3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה והשומר ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מעל מים לכיסוי.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.

5. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות לצמצום הרוטב.

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר