מתכון ללחם שמכינים במחבת במקום בתנור

אין לכם כוח לאפות? לכו על "לחם מטוגן" - הוא מזכיר פיתה, אך קראנצ'י יותר ואי אפשר למלא אותו מבפנים, אלא לשדך לו מלמעלה כל דבר שרוצים: בקטגוריית המלוחים - בשר, גבינות, ממרחים שונים עם ירקות או להפוך אותו לקינוח מתוק וחם עם שוקולד או קינמון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחם שמכינים במחבת במקום בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 60 גרם חמאה / מרגרינה, מומסת
  • 1 כוס מים, בטמפרטורת החדר
  • שמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה בעזרת כף עץ, מערבבים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, החמאה והמים במהירות נמוכה, עד לשילוב. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, במשך 2-3 דקות. אם עובדים ידנית, זמן הלישה צריך להיות 4-5 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-8 או 16 חלקים שווים (תלוי בגודל הלחמים שאתם רוצים), ומגלגלים כל חלק לכדור.

3. על משטח מקומח קלות, מרדדים לקוטר של כ-6 ס"מ, ובעזרת מזלג, מחוררים את כל שטח הבצק, כמו מצה.

4. מחממים שמן במחבת, ומניחים במחבת 2-3 עיגולי בצק בכל פעם. מטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שמתקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר