מה נאכל היום?

מתכון ללחמניות עסיסיות במילוי בשר עם בצל מטוגן

הלחמניות הללו תמימות למראה ואינן מסגירות את המילוי המתקתק המתחבא בתוכן. זוהי דרך מעולה להזין את הילדים בבשר, מבלי לנהל איתם ויכוחים. עם טחינה ליד, התכוננו להתמכר (מתכונים, אוכל)

אורטל כהן-חזן | כיכר השבת |
לחמניות במילוי בשר עם בצל מטוגן (צילום: מתוך האינסטגרם ortal_cohen_hazan@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לבצק:
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • בערך כוס מים, או לפי הצורך
  • 1/4 כוס שמן
למילוי:
  • 2 בצלים
  • 1/4 ק"ג בשר טחון
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רסק עגבניות
לקישוט:
  • 1 ביצה
  • מעט שומשום או קצח

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. מערבבים בקערה את השמרים, הקמח, הסוכר, כפית המלח, המים והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים בצד להתפחה במשך 40 דקות.

הכנת המילוי:

3. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכמון, הסילאן והרסק.

4. קורצים מהבצק עיגולים וממלאים בבשר שצונן מעט. סוגרים ומניחים בתבנית כשהתפר מונח כלפי מטה.

5. מתפיחים שוב במשך חצי שעה.

6. מורחים ביצה, מפזרים שומשום או קצח ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה עמוקה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר