באנו לשדרג

מתכון לרוטב ירוק של עשבי תיבול עם אבוקדו ופלפל חריף

בדומה לסחוג, גם כאן יש המון עשבי תיבול ופלפלים חריפים, רק שלרוטב הדרום אמריקאי הזה יש טוויסט מתוק-חמצמץ מתוחכם שגורם לו להיות תוספת מקפיצה לכל מנה, בשרית, פרווה או חלבית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב ירוק פיקנטי מדרום אמריקה (צילום: shuterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור גדול שכולל תערובת טרייה של פטרוזיליה, כוסברה ונענע - ללא הגבעולים העבים
  • 1/2 אבוקדו
  • 8-12 פלפלים ירוקים חריפים כבושים (רצוי חלפיניו), מסוננים ופרוסים
  • 1 כף צלפים, שטופים ומסוננים
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית
  • 2 כפות מיץ ליים (ניתן להחליף במיץ לימון)
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1/2 כפית מלח ים, או יותר, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. קוצצים גס את עשבי התיבול ומעבירים לקערת מעבד מזון או לבלנדר.

2. מוסיפים את בשר האבוקדו ושאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

שומרים את הרוטב בכלי אטום היטב במקרר עד חמישה ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר