מתכון למאפה פילו במילוי גבינת פטה - עם דבש ושומשום

הידעתם? ביוון יש את הצריכה הגבוהה ביותר של גבינה לאדם בעולם - 32 ק"ג בשנה. הסיבה לכך: כי היא מהווה מרכיב חשוב מאד בארוחות שם ובמיוחד גבינת הפטה. ולמה שלא נהנה גם אנחנו? הנה מתכון למאפה יווני פשוט, קל וטעים טעים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מאפה פילו במילוי גבינת פטה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 עלי פילו מופשרים
  • חבילת גבינת פטה, חתוכה לריבועים
  • 1-2 כפיות דבש
  • 1/2 כוס שומשום שחור ולבן
  • 1 כף שמן זית להברשה
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. קולים את השומשום וגרעיני החמניה במחבת על הגז, בחום בינוני, במשך כ-1-2 דקות, תוך ניעור המחבת.

3. פותחים את דפי הפילו ומברישים בשמן זית.

4. מפזרים את גבינת הפטה בשליש התחתון של כל דף, מקפלים את צד הדף שקרוב אלינו מעל הגבינה ולאחר מכן את הצדדים משמאל ומימין. מקפלים קדימה את הגבינה העטופה חלקית, עד שמקבלים חבילה עטופה מכל הצדדים. ממשיכים כך עם שאר העלים ופרוסות הגבינה. מברישים את הצד החיצוני בשמן זית ומניחים על תבנית.

5. אופים במשך כ-20 דקות.

6. מוציאים מהתנור, מטפטפים את הדבש ומפזרים מעל את השומשום וגרעיני החמניה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר